Etică

8149dc68399a11e3af2c22000a1f9069_8În blogging, etica priveşte două aspecte: originalitatea conţinutului şi ce îl determină.

Tot ce gătesc e inspirat de ceva: de emisiuni TV, alte bloguri, o scenă dintr-un film, o masă la restaurant, un articol dintr-o revistă, un fel gătit de prieteni, o vorbă aruncată de cineva într-o conversaţie, o călătorie, o vizită la piaţă, amintirea unui desert mâncat în copilărie. Înţelegeţi ce vreau să spun: nu există originalitate în bucătărie, s-a cam inventat ce era de inventat. De aceea, e firesc să menţionez întotdeauna sursa de inspiraţie – carte de bucate, revistă, blog, emisiune TV, prieteni. Dacă e o reţetă tradusă, cu atât mai mult. Aşa e normal, să le dai credit şi link celor care merită.

Al doilea aspect este cel al motivaţiei conţinutului. Menţionez un brand, un producător sau un magazin doar dacă eu consider că este relevant pentru cititor: pentru că respectivul cheddar se comportă mai bine la tratament termic, pentru că numai la acea băcănie găseşti paprika afumată, pentru că doar la acel magazin găseşti forme de biscuiţi cu arc. Nu public posturi plătite – nici măcar în natură 😀 – şi nu cred că dacă pui eticheta „Publicitate” pe un post te-ai salvat moral. Posturile sunt conţinut editorial, motivat de relevanţă. Pentru reclamă există coloana din dreapta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.