Linkurile de luni – 11 septembrie 2017

Un nou tip de ciocolată, Ruby, ar fi fost inventat de concernul Barry Callebaut, fără arome sau coloranți. Este pentru prima oară în 80 de ani când apare un tip nou de ciocolată, spune producătorul. Specialiștii sunt mai sceptici. mai ales că nu s-a făcut public nimic despre procesul de producție. Ar putea fi doar o mișcare de marketing.

Turmericul nu folosește la nimic, în ciuda legendelor urbane. Desigur, dacă îți place gustul (mie nu-mi place), nu te împiedică nimeni să-l folosești în continuare.

Bucătăria uitată a evreilor germani este reconstituită într-un demers istoric extraordinar al unei echipe mamă-fiică. Bucătăria evreilor care au trăit în Germania până la cel de-al doilea Război Mondial a fost eradicată de Holocaust. Foarte mulți oameni au murit, supraviețuitorii și-au continuat viețile în SUA și în Israel, unde s-au integrat în comunitățile locale sau au format unele noi. Tradițiile s-au pierdut în multe cazuri. Iar comunitatea evreiască din Germania de azi e în general venită din estul Europei la câteva zeci de ani după război, cu alte mâncăruri și alte gusturi. Așa că demersul acesta este important pentru că reconstituie ceva ce se poate pierde definitiv cu dispariția generației supraviețuitorilor Holocaustului.

Sarea și apa potabilă de aproape toată planeta sunt contaminate cu plastic. Super!

Dar mai multe companii încearcă să ambaleze mâncarea în cât mai puțin spre deloc plastic.  Printre soluții, avocado tatuat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.