Linkurile de luni – 4 septembrie 2017

Încerc să limitez numărul de linkuri de luni la cinci pentru că altfel mi-ar lua două zile să scriu postul ăsta.

Bucătăriile tradiționale se pot transforma în puncte gastronomice locale – dacă nu ați trecut niciodată printr-un proces de acreditare ANSVSA, nu aveți idee cât de importantă e știrea asta. Dacă ești gospodărie care face turism tradițional – în zone istorice, dar nu numai – poți de acum să servești legal mâncare câtă vreme e din ingrediente din grădina ta și carne roșie din surse autorizate (nu poți cumpăra porc de la vecin, numai de la o fermă/un magazin). Până acum, oricine producea orice fel de mâncare trebuia să aibă bucătărie cu aceleași standarde ca un restaurant sau o firmă de catering – gresie, faianță, mese de metal, frigidere separate pentru vegetale și produse de origine animală, flux al procesului tehnologic, plus o mulțime de servicii externalizate. E un mare pas înainte pentru păstrarea tradițiilor culinare, dar și pentru intrarea în legalitate a celor care făceau asta oricum.

The Reason Why People Aren’t Using Meal Kits și You Don’t Need Blue Apron to Teach You to Turn On Your Oven oferă două perspective asupra problemelor de retenție a clienților pe care le au serviciile de meal kits (cum a fost la noi Cooku bau și cum e acum Ucook de la Real Foods). Unul dintre articole, scris de un chef, spune că meal kits sunt utile pentru cei care au nevoie de un imbold ca să se apuce de gătit, dar sunt timorați de detalii; pe măsură ce devin mai încrezători, nu mai au nevoie să le dea cineva mură-n gură… mura-n gură, ca să zic așa, și trec la nivelul următor. Celălalt, scris de un jurnalist, are o abordare mult mai pragmatică: oamenii care renunță la abonamentele la meal kits declară că o fac pentru că sunt prea scumpe.

Instagram Your Leftovers: History Depends on It este pledoarie unui istoric culinar ca oamenii să fie mai cinstiți pe Instagram și să documenteze întreaga lor relație cu mâncarea – și când comandă, și când strică ceva, și când mănâncă ce nu trebuie și ce nu arată bine – pentru ca cercetătorii să poată documenta realitatea din ziua de azi, nu doar aspirațiile.

EU Heading for Butter Shortage by Year End – din cauza producției scăzute de lapte și mai ales din cauza prețului mic al laptelui care îi face pe fermieri să nu mai vândă (pentru că îi costă mai mult decât scot pe el), nu există materie primă pentru brânzeturi și unt și asta se va vedea pe piață (prin creșterea prețului) până la finalul anului. Știrea asta vine la pachet cu aceea că o dietă scăzută în grăsimi te poate omorî, ilustrată, desigur, cu o halcă mare de unt.

What Did Ancient Romans Eat? – Un roman (adică o carte) inspirat de povestea reală a unui bucătar-sclav din timpul Imperiului Roman căruia i se atribuie cea mai veche carte de bucate care a supraviețuit până azi explorează ce mâncau de-adevăratelea romanii. Fascinant!

Extra: Nu fiți acest client: 11 Things That Frustrate Every Grocery Store Employee

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.