Inspirație pentru rețete de sezon

Când nu știu ce să gătesc sau când am un ingredient nou pe care nu știu cum să-l prepar sau când fac un meniu și vreau multe opțiuni, mă duc pe aceste trei site-uri.

  1. Foodgawker, pe care îl am și în bara de bookmarks din Chrome. E un site colectiv, dar curatoriat, de rețete de sezon din toată lumea. Cel mai bun lucru e că are un sistem de căutare foarte potrivit. Poți să alegi să vezi doar deserturi sau fără deserturi deloc. Poți să cauți după un ingredient sau un tip de masă. Poți salva rețete și să le adaugi note. Este foarte flexibil și divers – unele rețete sunt în original în limbi precum cehă, poloneză sau bulgară, dar le poți citi cu Google Translate.
  2. Food52 este o comunitate de bucătari adunați de Amanda Hesser, fost Food Editor la New York Times și câștigătoare de James Beard Award, și Merill Stubbs, bucătar profesionist. Pe lângă rețete, pe site se scrie despre mâncare într-un mod sofisticat și accesibil în același timp: mult myth busting, trucuri, filosofii de gătit. Mereu învăț ceva nou.
  3. NY Times Cooking este probabil cea mai educată colecție de rețete. Aici scriu Mark Bittman, Sam Sifton, Melissa Clark și alții. Cel mai mult îmi place că organizează tematic rețete: sosuri pentru sufleuri, moduri de a găti păstârnacul sau broccoliul,  ce să faci cu caju sau supe pentru răceală. Asta pe lângă tot conținutul despre tehnici de bază, prin care ar trebui să treacă toată lumea.

Și când vreau rețete de anti-sezon, mă duc pe Australian Gourmet Traveller. Uite-așa.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.