[Nu foodie talk] Cele mai utile tutoriale de makeup

Mă gândesc că dacă Tanya Burr poate să posteze rețete de cheesecake, pot și eu să scriu puțin despre machiaj. Și nu să dau vreun sfat (cu cât învăț mai multe, cu atât mai incompetentă mă simt), ci doar să fac o listă de tutoriale de bun simț din care chiar am învățat ceva.

Îmi place să mă machiez, dar nu o fac zilnic. Uneori nici săptămâni la rând. Uneori nu mă dau nici cu ruj. Singurul lucru la care nu renunț e crema CC/BB/City Block cu factor de protecție solară. Vară, iarnă, nu merg nici la colț după lapte fără ea.

De când port lentile de contact, însă (iunie 2015), am redescoperit ce fun e să te boiești la ochi. Și apoi am descoperit că lumea cosmeticalelor a devenit mult mai complicată de când nu mă mai interesase pe mine dincolo de crema BB. Primere, iluminatoare, pensule de șapte feluri, stippling, buffing, blending, contouring, baking, strobing, sandbagging, chroming, draping, waterlining… mă rog, o minunată lume nouă în condițiile în care pe mine mă pierduseră pe la smokey eyes cum m-au pierdut la matematică la extragerea de sub radical (acolo nu voi face niciun comeback, stați fără grijă).

Mai mult, prietena mea Maria mi-a deschis YouTube-ul și mi-a dat niște canale de femei normale și simpatice care te învață cum să pui pe față culori astfel încât să arăți tot ca o ființă umană, nu ca Data dat cu ruj. (tot bag referințe nerdy ca să știți că sunt tot eu aici) N-au nimic cu strobing și baking și în general merg pe tehnici care pun în valoare ce ai de la natură, nu pe ascuns ceva. Ceea ce mi se pare foarte sănătos.

Ca să scurtăm polologhia, iată cele mai utile tutoriale de makeup de pe YouTube.

Cum să corectezi câteva greșeli de aplicare precum sclipici peste tot, ruj dat peste contur sau sprâncene prea desenate:

Cum să te dai cu tuș dacă ai pleoapele ascunse (hooded eyes e în engleză, în română nu am găsit niciun echivalent decent):

Cum să aplici fond de ten astfel  încât să arăți tot ca un om:

Tot din seria asta, altă idee (da, e un bărbat cu barbă care dă sfaturi, don’t judge, omul e profesionist):

Cum să porți ruj roșu (uuuu!):

Machiaj de vară (veselie!):

Și finalul: cum să te demachiezi:

Dacă aveți astfel de pasiuni, spuneți mai jos ce canale urmăriți, să știm și noi. 🙂

Sursă foto: © Duskbabe | Dreamstime.com – Colorful makeup collection

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.