Linkurile de luni – 7 martie

1 Hai să începem cu ce e mai important: au apărut iepurași de Paști cu fața lui Benedict Cumberbatch. Costă de la 50 de lire în sus și vin la pachet cu trei coșmaruri cu Donnie Darko.
CcF7dZ_W0AEoV0F

2 Deși am crescut cu găini în curte – mătușa mea avea găini, le iubea și când erau bolnave le lua în casă cu ea – am aflat abia pe la 21-22 de ani, când eram deja la București, că găinile nu au nevoie de cocoș pentru a face ouă – doar pentru a face ouă fertile, din care ies pui. Mi-am amintit când am văzut acest print. Poate fi comandat de aici.

KitchenArt

3 Apare o nouă publicație americană despre mâncare și este dedicată exclusiv micului-dejun. Acesta este clipul de recrutare din care aflăm câteva dintre subiectele la care lucrează: un critic de artă analizează cutiile de cereale, istoria bagel-ului (asta e cam previzibilă), care e cea mai bună pizza a doua zi (Adi Lungu, iată că ideea noastră de afacere nu era așa de dementă) și ceva despre bottomless brunch, care nu mi-e clar dacă înseamnă să mănânci brunch în fundul gol sau e un fel de all you can eat brunch. Vom vedea, I’m sold.

4 A apărut o nouă dietă – și în niciun caz nu o recomand, cum nu recomand nicio dietă de niciun fel – numită Sirtfood Diet, care e pe bază de alimente care activează o proteină din corp numită sirtuină. E evident ultimul panaceu universal care prelungește viața – nu intru în alte detalii, absolut ridicole („combate efectele junk foodului”, printre altele). Singura treabă bună: include ciocolată neagră și vin roșu. Au făcut și un studiu pe 40 de oameni (care i-a costat pe participanți aproape 1.500 de lire), deci clar e ceva legitim. *sarcasm sign*

5 Și dacă tot vorbim de ciocolată, uite ce lucruri interesante spune acest studiu despre ea: cei care mănâncă ciocolată cel puțin o dată pe săptămână au o activitate cognitivă superioară. E un studiu pe cinci ani și 1000 de oameni în care au analizat și dacă nu cumva oamenii cu activitate cognitivă superioară (cu memorie mai bună, mai bine organizați, mai capabili să facă multitasking) sunt mai atrași de ciocolată sau dacă mâncatul ciocolății determină activitate superioară. Și spun că ciocolata este factorul determinant, nu invers. De vină ar fi flavonoidele din untul de cacao, care stimulează irigarea creierului, și metilxantina, care favorizează concentrarea. Cercetătorii mai au multe întrebări la care caută răspuns, dar cică să nu ne îndopăm cu ciocolată, că rezultatele sunt bune doar în contextul unei diete echilibrate.

6 Valul de antipatie împotriva zahărului îi face pe oameni să caute alternative mai sănătoase, cum ar fi zahărul de cocos și bătrâna miere. Mie îmi place zahărul de cocos, dar nu aș putea să gătesc cu el (îl pun în aluatul de clătite și în unturi sau lapte de nuci) pentru că este foarte scump și nu e realist să înlocuiești zahărul cu el. Dacă mi-aș pune zahăr în cafea, l-aș folosi, dar nu e cazul.

7 Unul dintre cele mai căutate restaurante milaneze este în închisoarea Bollate. Da, bucătarii, chelnerii și spălătorii de vase sunt deținuți. Și localul e rezervat complet toată luna martie. Se numește InGalera. Îmi amintesc că și Gordon Ramsay a încercat ceva similar cu deținuți englezi, dar era mai degrabă un curs de recalificare profesională decât un business.

8 De ce mănâncă oamenii pământ? Nu știe nimeni, deși oamenii de știință au tot încercat să afle. Nici măcar nu au reușit să afle dacă are vreun efect nutrițional.

9 Categoria WTF

În SUA se vând portocale decojite și băgate în recipiente de plastic. Cineva n-a înțeles cum funcționează portocalele.

În Marea Britanie, lanțul de supermarketuri Tesco a anunțat că de acum va vinde doar croasanți drepți, nu curbați. Că e mai ușor să îi ungi cu unt sau dulceață. Dar care mai e hazul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.