Linkuri de luni – 11 ianuarie

Iată ce am mai citit în săptămâna care a trecut:

1 Marie Kondo, un guru al curățeniei (declutteringului, mai exact) din Japonia, a lansat a doua carte a sa, Spark Joy, și toată lumea are câte o opinie despre teoriile ei. Am citit acum un an rezumatul primei ei cărți, The Life-Changing Magic of Tidying Up, și mi-a plăcut principiul ei de bază: dacă ceva nu e util sau nu îți aduce bucurie, nu îl păstra. Și mi-a mai plăcut mult ideea că dacă nu vrei să păstrezi un cadou care nu îți place, dar te simți vinovată față de cel care ți-a dăruit lucrul respectiv, nu trebuie decât să-i mulțumești în gând pentru cadou și apoi o să fii ușurată și o să-l poți arunca/da. Altele mi s-au părut barbare (dacă ai citit o carte, nu mai ai nevoie de ea, dacă nu ai citit-o carte, n-o s-o citești niciodată, oricum ar fi, arunc-o; no way, Jose!) sau ridicole (mulțumește-le pantofilor că te-au servit toată ziua înainte să îi pui la loc; vezi să nu!). De asta am și citit doar rezumatul cărții. M-a ajutat însă. Chiar am epurat șifonierul, debaraua și niște dulapuri din living. De cea de-a doua nu m-am apucat încă, dar îmi place ce scriu cei de la Food52 despre cum și-au reorganizat bucătăria. Am mai dat și peste acest text din The Guardian, care zice că a început epurarea prin a o arunca la gunoi. Cartea. :-))

2 Un articol despre făină de la Desertologie din care am înțeles că nu știu nimic despre făină și că toată făina de la noi e la fel. Eu oricum folosesc mai mult AP. N-am gusturi așa de rafinate. Dar sfatul cu procentul de proteine e util și pare singurul criteriu după care poți diferenția făina. Dar data viitoare când merg la Cluj îmi voi lua făină de la Panemar, poate va fi o revelație.

3 Francezii, după ce au obligat supermarketurile să doneze mâncarea care urmează să expire organizațiilor care asigură hrana persoanelor vulnerabile (de la cantine sociale la adăposturi), au mai pus o piedică în calea risipei: au introdus obligativitatea „pachetului pentru acasă” – dacă nu ți-ai terminat pizza/ficatul de gâscă/burgerul, trebuie să îl iei la pachet.

4 De ce este The Great British Bake Off imaginea societății britanice de azi? Un răspuns mulțumitor din New York Times (care folosește numele american al showului, The Great British Baking Show, probabil pentru a nu confuza cititorii).

6083

5 Mâncarea din reclame nu e aproape niciodată comestibilă. Așa cum nu e cea din pozele unor bloggeri. Nu, nu e vina voastră că nu v-a ieșit la fel. O lectură interesantă, oricum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.