Gustări alese de Tăiețel

Sugaras_PeDouaRanduriBula-01E cam ciudat să vorbesc despre mine la persoana a treia, așa că reiau ideea din titlu: gustări alese de mine. Unde? Într-o cutie care vine la începutul fiecărei luni unde ești – la birou, acasă, la casa de vacanță (dacă e în România!) – ca să ai un sertar secret cu gustări și să nu te mai stresezi la ora 4, când te apucă pofta de ceva bun.

Urmăream de ceva vreme businessurile de genul ăsta (subscription-box model se numesc) și îmi băgam unghia-n gât că nu e și la noi așa ceva. În special pentru că păreau pline de chestii pe care nu le găsești la colț – uitați-vă la lista asta, de exemplu – fie că erau delicatese, fie că erau snacksuri. Mi s-a părut grozavă ideea de a te abona și de a primi lunar o cutie cu ceva ce nu știi ce e, dar ai încredere că sunt lucruri de calitate. Așa că am zis că fac eu una, chiar dacă asta înseamnă că voi ști ce e în cutie. :))

I-am povestit mai întâi prietenului meu bun Cristi Lupșa de la DoR, care s-a entuziasmat și a început să mă pună în legătură cu oameni care mă puteau ajuta cu idei/resurse. Apoi le-am spus prietenelor mele din liceu la ultima noastră întâlnire pe 2014, pe 29 decembrie (am povestit aici) și atunci a fost breakthrough-ul, ca să zic așa: una dintre prietene, Claudia Rafiroiu, a zis: Hai să facem asta împreună! Și chiar a vorbit serios. Apoi ne-am întâlnit cu Solene Cesbron și Samira Natour de la studioul Zvâc (ele au făcut și sigla Tăiețel) și au început să se gândească la o identitate vizuală pentru ceva ce am decis, în urma unui brainstorming pe email, să se numească Șugăraș (as in… sugar rush). Apoi prietenul nostru din liceu Mihai Pârlea, de la Netexpress, ne-a luat să ne găzduiască site-ul iar Cristi ne-a pus în legătură cu Kloudstores de la Lateral, unde are și DoR magazinul online și unde este Ciprian Morar, coleg de-al lui Cristi din liceu, care ne-a ajutat să pornim shopul. Cât timp Solene și Samira se gândeau la toate siglele, cutiile, stickerele, flyerele și cărțile de vizită necesare, Adrian Lungu ne-a fotografiat o mulțime de fursecuri, acadele și covrigei ca să ilustrăm site-ul – Adi este colegul meu la DoR și prietenul meu bun de prin 2002, când am fost într-o școală de vară în Croația împreună. Site-ul l-am făcut singură, că ni s-au cerut 3.000 EUR + TVA pentru el. Am zis că știu suficientă programare ca să nu distrug un template de wordpress, și m-am descurcat cât de cât.

Banner01_1024

În tot timpul ăsta, Claudia a fost eroul care s-a luptat cu toate instituțiile publice care trebuie să-ți autorizeze activitatea, de la Autoritatea Sanitar-Veterinară la Registrul Operatorilor de Date Personale, trecând de mai multe ori pe la Registrul Comerțului și n alte instituții, a învățat să folosească softul de gestiune și cel de contabilitate și îi furnizează contabilului nostru toate documentele fiscale la timp. Radu, soțul Claudiei, ne-a ajutat să găsim un contabil care înțelege modelul acesta de business – căci, veți fi surprinși, nu e chiar așa de simplu pentru toată lumea.

Ne-au mai ajutat și învățat de bine Mihaela Dencef și Elena Soare, celelalte două membre ale cvartetului nostru de prietene din liceu, Alexa Boeriu de la HotPod Yoga (care ne-a invitat să prezentăm cutia membrilor clubului lor), Natalia Răuță și Peggy Abrihan (agente de tipărire, dacă zic bine), Paul Paraschiv (care a descoperit template-ul pe care l-am folosit la site) și Alexandru Mîndra (care mi-a dat tips & trick de programare) (Paul și Alex sunt elevi în clasa a noua la liceul meu, dacă identificați un pattern aici, și campioni mondiali la făcut drone și chestii d-astea 🙂 ), Zoltan Bereczki de la NeSst (care ne recomandă producători locali), Dragoș Gurăroșie de la Mixtopia (care va publica poveștile artizanilor pe care îi descoperim), Mihai și Alexandra Zaharia de la Bunicel.ro (primii noștri artizani). Și toți prietenii care ne-au susținut cu sfaturi și vorbe bune.

Ce vreau să spun e că nu poți face nimic singur și nici măcar în doi. Avem un start-up minuscul, dar n-ar fi existat (sau ne-ar fi luat un an să dăm drumul la shop) fără ajutorul prietenilor noștri și oamenilor de bine care au fost entuziasmați de idee. Prin eforturile tuturor am putut să lansăm azi magazinul. Și le mulțumim din suflet.

Vă aștept pe Șugăraș să vă comandați cutia hAngry by Tăiețel (get it? 🙂 ) dacă aveți încredere că vă trimitem cele mai bune snacksuri de care n-ați auzit niciodată. Mă voi bucura pentru bucuria voastră până mai apare o cutie din asta pe piață, să am și eu surprize. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.