Bread pudding cu de toate

10844191_301885303355565_7879507_n

În copilărie, așteptam să vedem ce cozonac/chec/prăjitură rămâne după sărbători ca să facem cartofi de ciocolată. Fărâmam cozonacul și turnam peste el sirop de zahăr fierbinte – uneori puneam și cacao în el – și apoi formam „cartofii” îi dădeam prin pudră de cacao. Deliciu! Mai ales că nu mi-a plăcut niciodată cozonacul.

Acum am dus la un nou nivel jocul ăsta: bread pudding cu de toate. Am încins cuptorul la 180 și am uns o tavă înaltă cu ulei de măsline. Am tăiat o pâine integrală felii și le-am așezat în tavă, în picioare. Printre ele am băgat turtă dulce, prăjituri cu clementine și migdale, stafide, smochine, caramele zaharisite, merișoare congelate și frunze de mentă. Am bătut 3 ouă cu niște resturi de smântână dulce și lapte condensat, apoi am completat cu lapte până am făcut un litru de lichid. Apoi am mai pus câteva linguri de ulei de măsline extravirgin și vreo 100 ml de lichior de merișoare. Nu am pus zahăr pentru că erau suficiente chestii dulci în tavă. Am turnat lichidul peste amestecul bine îndesat din tavă și apoi am dat la cuptor 40 de minute.

Noi am mâncat-o așa, dar poți turna sos de vanilie deasupra, dacă vrei. Amestecul de fructe uscate și prăjituri dulci cu pâinea densă și sărată, plus aroma de alcool, fac împreună o experiență interesantă.

Un gând despre „Bread pudding cu de toate”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.