Cărți de bucate self-published

Mi-am făcut o colecție bună de cărți de rețete ale unor bloggeri și specialiști în alimentație care le-au publicat singuri (self-publishing) ca pdf-uri și care le pun la liber pe net. Cum în adâncul sufletului meu sunt o persoană de centru-stânga (nu că m-aș simți reprezentată de partidele de centru-stânga de la noi, care sunt mai mult de populist-dreapta, dar asta e altă poveste), apreciez când oamenii oferă ceva doar de dragul de a împărți cu restul lumii cunoștințe care fac viața mai bună tuturor. Poate că ar fi găsit o editură să le publice, poate chiar ar fi făcut bani din asta – că în Vest se mai poate să trăiești din scris – dar au ales să nu se complice și să facă totul ei. Câteva recomandări:

good-and-cheap-cookbook.JPG.662x0_q100_crop-scaleGood and Cheap, Leann Brown: 47 milioane de americani primesc bonuri sociale de masă (food stamps), în valoare de 126$/lună. Adică 4$ pe zi. O canadiancă venită recent în SUA a scris o carte de bucate senzațională special pentru oamenii care trebuie să se limiteze la acest buget. Și e exemplul perfect de dietă echilibrată și plină de gust. Cartea se poate downloada de aici. Tot acolo e și prima ei carte de bucate, exclusiv vegetariană și dedicată începătorilor. Pentru că mi-a plăcut cartea și, mai ales, gestul ei, i-am donat 5$ ca să-i mulțumesc.

5 Ingredients, Minimalist Home Cooking și Best of Stonesoup, Jules Clancy: o australiancă practică care are un blog minimalist, rețete cu ingrediente puține și niște cărți self-published cam scumpe, dar pe unele le dă gratuit când te abonezi la newsletterul ei – iar pe una o are la liber. Și sunt foarte bune.

Ten Easy Preserves, Karon Grieve: o scoțiancă specializată în rețete tradiționale, în special de conserve. Unele cărți se pot cumpăra, altele se dau cadou la înscrierea la newsletter – care e interesant și el.

Un gând despre „Cărți de bucate self-published”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.