Lucruri noi: Entre Aromas și Catleya

Entre Aromas

Joi seară am fost la petrecerea de lansare a restaurantului Entre Aromas, din SkyTower.  Este unul dintre puținele restaurante spaniole din București și, de fapt, e deschis de ceva luni, dar abia acum și-a făcut deschiderea oficială.1555521_536292943134662_1497674714_n

Am mai mâncat o dată acolo, la invitația restaurantului, și au fost multe lucruri care mi-au plăcut: sopa de mariscos (supa de fructe de mare), gambas al ajillo (creveți în ulei de măsline cu usturoi și chili), muslo de pado confitato (pulpă de rață confiată) și lava cake (nu cred că așa se cheamă în meniu, dar asta e).

La petrecerea de joi au fost alte lucruri bune, de data asta din meniul lor de cocktail: ton marinat în crustă de susan, paella de marisco (cea mai bună pe care am mâncat-o) și deserturi catalane tradiționale. Și restaurantul în sine e drăguț, cu decorațiuni de inspirație gaudiană și o secțiune generoasă pentru nefumători (ceea ce pentru mine e vital). Recomand să mergeți seara, nu la prânz, când e plin de corporatiștii din zonă care vin pentru bufetul rapid și nu neapărat spaniol.

Highlights din meniu:

Catleya

04-Catleya-3-sticleSăptămâna mea mondenă a continuat cu o degustare specială pentru Catleya, noua linie de vinuri a oenologului Laurent Pfeffer (căruia trebuie să-i mulțumiți pentru toate vinurile Corcova și Jirov pe care le-ați băut vreodată). Pfeffer, împreună cu doi partneri, și-a deschis propria sa podgorie în zona Corcova și Catleya Freamăt e prima sa colecție. Are un roșu din 2012 (cabernet sauvignon & merlot) și un rose (tot cabernet sauvignon & merlot) și un alb (sauvignon blanc & fetească regală) din 2013. Fără să fiu vreo cunoscătoare, pot să spun doar că mi-au plăcut pentru că toate sunt seci (pfiu!) și parfumate. Se pot comanda de aici și ar fi bine să o faceți repede, că sunt serii limitate (podgoria are 10 hectare și roșul, de exemplu, există doar în 2080 de sticle. Ok, 2077, că am băut noi trei aseară.) Tot acolo găsiți detalii tehnice despre fiecare vin în parte, cei care vă pricepeți.

În plus, pentru mine, contează că identitatea vizuală e făcută de prietena mea Solène Cesbron, art directorul Decât o Revistă și o adevărată cunoscătoare de vinuri și fonturi. Iar povestea numelui podgoriei este senzațională: faire Catleya era eufemismul folosit de Swann și Odette din În căutarea timpului pierdut a lui Marcel Proust pentru a face dragoste. Proust a fost prietenul apropiat al prințului Anton Bibescu, ultimul moșier de la Corcova. Și astfel, în mâna unor francezi care iubesc și pun în valoare vinul românesc, cercul se închide.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.